Zoals vermeld in vele ingenieurstijdschriften kan het onderhoud van het bouwmaterieel tot 40% van het projectkapitaal in beslag nemen. Daarnaast heeft het niet uitvoeren van de onderhoudsactiviteiten een enorm negatief effect op grootschalige bouwprojecten. Dit vertraagt de progressie van het project en mogelijk zelfs het niet halen van belangrijke opleverdata, wat leidt tot minder inkomsten voor uw bouwbedrijf. Mensen die iets meer tijd besteden aan het plannen van het onderhoud van mechanische machines profiteren van meer voordelen dan u zou verwachten. In deze blog geven we een overzicht van waarom onderhoudsdiensten belangrijk zijn in bouwprojecten.

  • Verbetert de productiviteit

Apparatuur dat is gerepareerd en onderhouden werkt veel efficiënter dan apparatuur waarbij dit niet is gedaan. Het is natuurlijk logisch dat onderhoud aan vijf jaar oude machines niet gelijk betekent dat deze weer functioneren als nieuw, maar het werk zal wel een stuk soepeler verlopen. Dit komt omdat het onderhoud bestaat uit het repareren van beschadigde onderdelen, het uitlijnen van de interne werking van het apparaat, het polijsten van de messen en andere kleine werkzaamheden die de werking van de apparatuur positief stimuleren.

  • Zorgt voor tijdbesparing

Het voorzien van alle machines van routine onderhoud kost enige tijd. Dit gezegd hebbende, is het niet zo dat je weken of zelfs maanden zonder machinezit. U moet een roulerend schema opstellen, zodat slechts een handvol van de belangrijkste apparatuur of middelen tegelijk gerepareerdworden. Vergeet niet om de meest gebruikte machines altijd te verwerken in het onderhoudsplan voor machine onderhoud.

  • Kosten efficiënt

Wat als uw apparatuur stopt met werken te midden van het bouwproject? Heeft u wel eens gedacht hoeveel de directe reparatie kosten zouden zijn? Om dergelijke incidenten te voorkomen is het daarom beter om onderhoudsdiensten in te schakelen voor hulp. Door bijvoorbeeld dagelijks een klein bedrag aan onderhoudsgelden te investeren, bespaart u uiteindelijk enorm veel geld, wat bij een eventueel defect de totale reparatiekosten zullen dekken.

  • Verlaagde veiligheidsrisico’s

Veiligheid is van groot belang in de bouwsector. Versleten machines zijn altijd gevoelig voor een onverwachte situatie, wat gevaarlijk kan zijn voor de veiligheid. Met behulp van regelmatige onderhoudsbeurten kunt u het risico op letsel tijdens het werk verkleinen. Ook moeten machines die het einde van hun bruikbare levensduur naderen, gemakkelijk kunnen worden gerepareerd of vervangen, in plaats van ze op de bouwplaats te gebruiken.

Hoewel het onderhoud van de apparatuur zeker wat extra kapitaal vergt, zal het naleven ervan u ook verzekeren van veiligheid en productiviteit. Als een van de beste en betrouwbaarste werktuigbouwkundige bedrijven zijn wij bij HMV Technical Services er om u te voorzien van betrouwbare onderhoudsdiensten voor uw bouwbedrijf. Hopelijk is het nu duidelijk waarom deze diensten belangrijk zijn. Ga dus door naar onze website voor onze machine onderhoud en de onderhoudsservice.