Voor elke zakenman is het uitvallen van machines een zeer kostbare aangelegenheid. De  directe kostenzijn de kosten die gepaard gaan met de kapotte apparatuur, maar zorgt ook voor het breken van het team gevoel en daardoor zal de kwaliteit en dus de reputatie van het bedrijf worden aangetast. Maar heeft u weleensnagedacht over de impact van de indirecte kosten? Dit is namelijk een zeer lange lijst. Deze bestaat onder andere uit overuren, boetes en de belangrijkste: gemiste deadlines.

Of u nu een hydraulisch bedrijf runt of een bedrijf wilt starten, laten we eerst eens kort in gaan op de manieren om de kosten van hydraulische stilstand, die door indirecte factoren worden veroorzaakt, tot een minimum te beperken.

Voorkomen is beter dan genezen

Terecht wordt gezegd: “Machines hebben geen hersenen dus gebruik die van jezelf voor preventie van defecten, wantvoorkomen is beter dan genezen.”Daarom is het belangrijk om te oefenen in het plannen en preventief onderhouden om het uitvallen van machines te voorkomen.

De best mogelijke manier om de productiviteit van machines te verhogen is het verminderen van de productieonderbrekingen. Dergelijke inspanningen kunnen worden geleverd door middel van communicatie tussen medewerkers en technici over hoe de machine functioneert. Als u er voor wilt zorgen om de kosten van stilstand in uw bedrijf te verminderen, bekijk dan zeker de hieronder vermelde stappen die u moet volgen om het gewenste resultaat te bereiken.

Drie manieren om de kosten van machine stilstand tijd te verminderen

Manieren die helpen om de hydraulische machines goed te onderhouden is een tijdige investering in de onderhoudsoplossing, het delen van informatie en het afleggen van verantwoording. Laten we ze allemaal in het kort even bespreken:

Tijdig investeren in onderhoudsoplossingen

De sleutel tot succes is organisatie en tijdig onderhoud. Het eerste punt is de voorbereiding.Dit is essentieel wanneer u afhankelijk bent van de procesapparatuur om het werk uit te voeren. Bepaalde storingen zijn onvermijdelijk, maar u kunt de frequentie van storingen met enige preventieve maatregelen minimaliseren. Zorg er dus voor dat u kiest voor professionals zoals HVM Technical Services die u zullen helpen bij het onderhoud van uw apparatuur voordat er zich een probleem voordoet. Zij bieden drie verschillende soorten onderhoud van uw apparatuur aan.

1) Gepland onderhoud
2) Voorspellend onderhoud
3) Preventief onderhoud

Het inhuren van professionals die het volledige onderhoud verzorgen, stelt u in staat om de gecreëerde checklist en het systeem dusdanig te organiseren datde taken zo soepel mogelijk verlopen. Dit zal resulteren in kostenvermindering tijdens stilstand van hydraulische machines.

Communicatie en het delen van informatie

Binnen vrijwel ieder werkveld is communicatie erg belangrijk. Communicatie speelt altijd een grote rol bij het beter organiseren van bepaalde werkzaamheden. Door regelmatig een personeelsbijeenkomst te organiseren kan men dus gemakkelijk in korte tijd een grote hoeveelheid informatie overbrengen.

Het onderhouds- en operationele team kunnen met goede communicatie gemakkelijk de projecten inplannen en de stilstand tijd van machines verminderen.

Verantwoording afleggen

Verantwoordelijkheid voor het werk in de werkomgeving is het meest essentiële dat je kan helpen om te groeien op elk gebied van het leven. Houd uzelf, uw medewerkers en uw zakenpartner dus verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk en de gestelde deadlines. Met een sterke verantwoordelijkheid, ook ten aanzien van de staat van de machine, blijft de taak gemakkelijk uit te voeren en kunnen de kosten als gevolg van stilstand van hydraulische machines worden verminderd.

Wanneer u een afspraak heeft met uw planner om de kosten van stilstand van hydraulische machines te minimaliseren, houd dan de hiervoor genoemde punten in gedachten.