Zware machines zijn het hart van vele industrieën over de hele wereld. Het meest voorkomende type machine dat voor industriële doeleinden wordt gebruikt is hydraulisch. Anno 2020 is het eenvoudig om een machinebouw bedrijven te vinden dat aan uw eisen voldoet. Het is echter ook belangrijk om het belang in te zien van continu onderhoud en het monitoren van hydraulische machines om eventuele storingen te voorkomen en tegelijkertijd de veiligheid van de bedieners te garanderen.

Hydraulische machines vormen over het algemeen veel risico’s voor de bedieners door de hydraulische vloeistof die onder druk staat.Enkele van de meest voorkomende redenen voor bedrijfsongevallen als gevolg van hydraulische machines komen voort uit onderhoudsfouten. Het is dus belangrijk om preventief onderhoud uit te voeren dat gecompliceerde problemen van industriële hydraulische machines kan voorkomen. Hierna volgen een aantal van de beste tips om uw hydraulische apparatuur zo veilig en goed mogelijk te laten werken

 Procedures voor dagelijks onderhoud

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de dagelijkse werkzaamheden voor uw hydraulische machines. Dagelijkse controles vormen de basis voor effectief onderhoud van hydraulische machines en bieden essentiële veiligheidsgaranties. Enkele van de belangrijkste dagelijkse onderhoudstaken zijn de volgende,

  •  Controleer of het oliepeil in de tank niet te laag is.
  •  Controleer de olie op eventuele tekenen van schuimvorming of vertroebeling
  • Observatie van verstoppingsindicatoren voor eventuele tekenen van verstopping in de filters
  • Het meten van de olietemperatuur
  • Het meten van de temperatuur van de hydraulische eenheid
  • Controleer het geluidsniveau en de druk

Wekelijkse onderhoudsprocedures

Naast de noodzakelijke dagelijkse onderhoudstaken is het ook belangrijk om de nadruk te leggen op de wekelijkse onderhouds procedures. Enkele van de opvallende wekelijkse onderhoudsprocedures voor industriële hydraulische machines zijn de volgende,

  • Reparatie van lekken die tijdens de dagelijkse controles zijn vastgesteld
  • Testen op lekken in alle ontoegankelijke leidingen
  • Het reinigen van de filters
  • Controle van de druk in de accu’s

Zorg voor de selectie van kwaliteitscomponenten

Het is dus duidelijk dat preventief onderhoud u kan helpen om veel kosten te besparen op industriële activiteiten. Het is echter ook belangrijk dat u zich richt op de selectie van machinecomponenten die door betrouwbare bedrijven worden vervaardigd voor de ontwikkeling van machines in Brabant of een andere locatie in de wereld. Selectie van machineonderdelen met de volgende eigenschappen kan helpen bij het bereiken van een langere levensduur en efficiëntere werking van uw hydraulische machines.

Standaardisatie voor het voldoen aan elke toepassing

Standaardisatie van de hydraulische machine componenten zorgt voor optimale systeemprestaties op basis van strenge tests en controles.

Gefabriceerd met zeer veerkrachtige materialen

Corrosiebestendigheid is een zeer cruciale noodzaak voor alle hydraulische machine componenten. Selectie van componenten die met corrosiebestendige materialen zijn gebouwd, voorkomt schade door gruis, zoutnevel, vocht en andere zware omstandigheden.

Kwaliteitsborging

Tot slot is het duidelijk dat het regelmatig onderhoud van industriële hydraulische machines kan worden verbeterd door de selectie van hoogwaardige componenten. Zorg er dus voor dat u het juiste machine bouwbedrijf kiest voor op maat gemaakte machines en componenten om de beste kwaliteit te krijgen.